Stranicu Njujorške burze napali hakeri?

Prosvjednici s Wall Streeta ne odustaju. Stranica njujorške burze jučer je imala dva puta problema s radom. Sumnja se da su s tim povezani prosvjednici i njihove veze s hakerskim grupama, piše index.hr
Problemi su se pojavili u dva navrata, prvi put oko 15:30 i trajali su dosta kratko, samo jednu minutu. Ali drugi put kada su se problemi pojavili nakon dva sata trajali su pola sata. O tome je izvjestila američka tvrtka Keynote Systems. Sve je demantirao glasnogovornik Njujorške burze Ray Pellecchia koji je rekao: Istraga nije otkrila nikakve poremećaje u radu internetskih stranica.

Burza radila bez prekida

 Od prije je poznato da je hakerska grupa Anonymus prijetila napadima na stranice buze. Dan Berkowitz iz Keynota je kazao: Usporavanje stranice ne znači da je ona hakirana u  tipičnom značenju te riječi. Takozvani denial of service napadi uključuju bombardiranje sa velikim prometom koje njihovi serveri ne mogu izdržati. U tim napadima haker ne mora imati pristup u sistem koji napada. 

Kompjutorski sistem koji provode transakcije uvijek je odvojen od internetske stranice Njujorške burze, velikih banaka i vladinih agencija. Pellecchia je kazao da: Trgovanje na burzi nije prekinuto te da je stranica burze odvojena od platforme preko koje se kupuju i prodaju dionice. (HT)

 

 

Izvor: www.index.hr
Foto: www.metrolic.com

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox