Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kada postoji obveza poslodavca da imenuje tzv. povjerenika za mobbing

Moramo li kao tvrtka sa tridesetak zaposlenih imenovati tzv. povjerenika za mobbing i zaštitu dostojanstva radnika?


Pitanje je postavio čitaljelj S.O. iz Šibenika, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever.
Odgovor: Još je novelom Zakona o radu iz 2003. uvedena obveza koja i danas postoji u članku 134. stavak 2. aktualnog ZR-a (NN 93/14.), a koja propisuje da poslodavac koji zapošljava 20 i više radnika mora imenovati osobu ili osobe koje su u njegovo ime dužne primati i rješavati pritužbe...

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox