Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Svrha novca

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Koja je zapravo svrha novca? S jedne strane bih voljela imati ušteđevinu, a s druge bih si htjela priuštiti neke lijepe stvari. Radim od jutra do mraka kako bih zaradila novac kojeg onda tako lako potrošim da se uopće pitam koji je smisao? Pitanje je postavila čitatateljica iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Inga Lalić.
Odgovor:
Mnogi ljudi misle kako je svrha novca u kupovanju lijepih stvari koje su željeli cijeloga života. Ako tako mislimo odmah se suočavamo s tri velika problema. Prvi je da tražimo sreću i zadovoljstvo izvan sebe. Usmjereni smo na materijalne stvari na kojima gradimo svoj identitet. Pa tako onda i druge ljude počinjemo procjenjivati kroz novac, odnosno kroz stvari koje posjeduju, što nose, koje automobile voze. Drugi problem je da živimo u prošlosti i da kupujemo stvari koje smo nekada željeli....(PS/SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni  2012.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox