Subvencije za one koji planiraju u kućanstvima koristiti obnovljive izvore energije

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za javno prikupljanje prijava za svoje neposredno sudjelovanje u sufinanciranju projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu".

Projekt predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz bespovratno sufinanciranje županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 12.000 kuna po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih korisnika otvoren je do 20. rujna ove godine, objavili su danas iz Zagrebačke županije. Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na kojeg planiraju ugraditi sustav. Troškove opreme i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije Zagrebačka će županija i Fond sufinancirati u iznosu od 40 posto nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Projekt "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije za 2011. godinu" vrijedan je 1,5 milijuna kuna, pri čemu će fizičke osobe osigurati 60 posto potrebnih sredstava, županija 13 posto, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostalih 27 posto sredstava. Pod sustavom za korištenje obnovljivih izvora energije smatra se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta koji se sastoji minimalno od solarnog kolektora, toplinskog spremnika te potrebne ugradbene opreme. Ocjenjivanje pristiglih ponuda kao i konačan odabir 50 kućanstava provest će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Zagrebačke županije, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox