Suci na radionici o elektroničkim komunikacijama

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije u suradnji s Pravosudnom akademijom održala je posebnu radionicu za suce Upravnog i Prekršajnog suda. Radionica se održala u okviru projekta Instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije (IPA), a na njoj je sudjelovalo oko 20 sudaca.

Radionicu je otvorio Miljenko Krvišek, predsjednik Vijeća HAKOM-a, koji se u uvodnom izlaganju osvrnuo na značaj informiranog i učinkovitog funkcioniranja pravnih službi u dinamičnom području novih tehnologija.

Na nama svima je stoga zadaća da u primjeni zakona te u sankcioniranju prekršitelja uspostavimo dobru i konzistentnu praksu koja će nam svima omogućiti kvalitetne usluge po konkurentnoj cijeni, što je moguće samo u okolnostima učinkovitog tržišnog natjecanja između operatora, i uz maksimalno poštivanje prava krajnjih korisnika, istaknuo je u obraćanju Krvišek.

Održavanje ove radionice dio je širokog projekta edukacije sudaca i sudskih savjetnika u posebnim područjima koja, osim poznavanja općih pravnih propisa, traži i poznavanje specifične i složene materije u područjima elektroničkih komunikacija. Događaj je također značajan s obzirom na nedavno donošenje izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim komunikacijama koji je u hrvatsko zakonodavstvo prenio odredbe regulatornog okvira EU iz 2009. godine. (PS/JK)

 

Foto:  Miljenko Krvišek, predsjednik Vijeća HAKOM-a (Petar Glebov/PIXSELL)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox