Supernova ulaže 70 milijuna eura u razvoj centra Supernova Ljubljana Rudnik

Polaganjem kamena temeljca danas je u Ljubljani započela nova faza razvoja trgovačkog centra Supernova Ljubljana Rudnik. Ulaganje uključuje proširenje centra uz potpunu modernizaciju te izgradnju parking garaže zajedno s partnerom, francuskim lancem hipermarketa E. Leclercom.


Ukupna vrijednost investicije proširenja Supernove Ljubljana Rudnik za dodatnih 20.000 četvornih metara iznosit će 70 milijuna eura, a otvaranje novog dijela centra omogućit će i 800 novih radnih mjesta. Novoizgrađeni dio bit će u potpunosti integriran sa postojećim centrom. Jedinstveni koncept prostirat će se na 2000 m2 te će sadržavati bogatu ponudu za kupovinu kao i brojne usluge i aktivnosti, poput dječjeg igrališta na otvorenom, skakaonice, kinodvorane sa sedam dvorana i prehrambenog terena te gastro oaze.

„Nakon godina koordinacije s našim susjedom E. Leclercom, napokon smo udružili snage. U procesu smo izgradnje najveće parkirne garaže u Sloveniji koja će posjetiteljima ponuditi više od 1800 parkirnih mjesta, a nakon završetka radova na parkiralištu započet će obnova samog centra. Nakon proširenja, Supernova će biti na prvom mjestu po broju trgovina. Imat ćemo najmodernije kino u Sloveniji, mnogo restorana i novih marki. U investiciji su nas podržale i gradske i državne vlasti, a ukupno ulaganje u proširenje iznosit će 70 milijuna eura. Također bih se zahvalio Slovenskim željeznicama koje će u blizini otvoriti novu željezničku stanicu za još bolju povezanost.“, istaknuo je Frank Philipp Albert, osnivač Supernova Grupe.

Nakon nadogradnje Supernova Ljubljana Rudnik postat će jedan od najvećih i najmodernijih trgovačkih centara u Sloveniji. S dodatnih 60 trgovina, koje će se prostirati na dvije etaže, imat će ukupno 130 trgovina poznatih domaćih i svjetskih marki. Projekt proširenja odvijat će se u nekoliko faza izgradnje, završetak svih radova planiran je za 2022 godinu, a postojeći dio centra neometano će raditi tijekom cijelog vremena renovacije.

Poluotvorena parking garaža gradit će se uz dio postojećeg parkirališta između Supernove i E. Leclerca, dok će na krovu postojećeg centra i njegovom proširenom dijelu biti i novo parkiralište. Nova garaža će imati 1.800 parkirnih mjesta, prostirat će se na četiri etaže te će biti izgrađena prema najnovijim ekološkim i sigurnosnim standardima, s unutarnjom i vanjskom rasvjetom i takozvanom zelenom fasadom. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox