Suradnja Slovenije i Hrvatske u izradi zaštićenih duhanskih oznaka

Uprava Republike Slovenije za javna plaćanja (UJP) i Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) početkom ove godine potpisali su trogodišnji ugovor za izradu i isporuku 675 milijuna duhanskih markica.


AKD ispunjava sve uvjete koje je UJP zahtijevao u postupku dodjele javne nabave, te u izradi novog dizajna slovenskih duhanskih markica, odgovarajuće provodi sve proizvodne procese od kontrole poluproizvoda u određenim fazama proizvodnje do skladištenja i uništavanja neodgovarajućih materijala, izjavila je Urška Kos, generalna direktorica UJP-a.

Svojim kompetencijama i znanjima, potvrđenima standardom ISO 270001 i Intergraf 14298, AKD jamči da su slovenske duhanske markice zaštićene od tradicionalnih metoda kopiranja i krivotvorenja, a svi načini zaštite su međusobno usklađeni i integrirani u sigurnosni dizajn tako da sadrže najmanje pet autentikacijskih elemenata, od kojih je barem jedan vidljiv, jedan poluskriven i jedan skriven element, rekao je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a.

Slovenske duhanske markice tako su u skladu sa zahtjevima Direktive 2014/40/EU i Provedbene odluke 2018/576/EU. Time je osigurano da su paketi duhanskih proizvoda koji se stavljaju na tržište opremljeni sigurnosnim elementima u svrhu zaštite od nedopuštenih intervencija, a sastavljeni su od vidljivih i nevidljivih autentikacijskih elemenata, što omogućuje provjeru originalnosti duhanskih proizvoda. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox