Šutnja nije zlato: I premijerka znala za postojanje crnog fonda

Dok HDZ trese megaafera vezana za crne fondove i izvlačenje novca, teško je povjerovati da nitko nije imao pojma što se događa. Da su u HDZ-u znali što se događa potvrđuju iskazi bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević i bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića, piše Večernji list.

Prema iskazima koji su dali Pavošević i Barišić dali USKOK-u, za crne fondove u HDZ-u znali su tadašnji glavni tajnici stranke Branko Vukelić i Ivan Jarnjak, ministri, stranački i vladini dužnosnici.

Branka Pavošević tvrdi da je premijerka Kosor financirala predizborne kampanje iz crnih fondova, a to potkrepljuje i uplatnicama. Premijerka  i dalje tvrdi da nije ništa znala o crnim fondovima , no za njihovo postojanje trebala je saznati kada je Sanader odstupio s vlasti. Prema Barišićevom iskazu Sanader je tada rekao Kosor da kod njega ima 300.000 eura i 2 milijuna kuna koji se mogu upotrijebiti za predsjedničku kampanju. Cilj sastanka bio je obavijestiti Jadranku Kosor o postojanju tog novca. Sanader je rekao Kosor da se izbori ne dobivaju samo prihodima iz legalnih izvora, već  dvije trećine novca dolaze „ispod stola“, kaže Barišić.

Samo bi najveće naivčine povjerovale u tvrdnje vrha HDZ-a kako su živjeli u blaženom neznanju i nisu imali pojma da kroz tajnu stranačku blagajnu prolaze milijuni. U nekoj od civiliziranih zemalja već bi nagađanja o ovakvim stvarima davno dovela do preuzimanja političke odgovornosti i napuštanja vlasti. Kad već HDZ pati od amnezije, nadamo se da neće većina Hrvata na sljedećim izborima. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 13. rujna 2011.
Foto:  Patrik Macek/PIXSELL 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox