Sve više Nijemaca ljetuje na Jadranu

Njemačka za Hrvatsku predstavlja glavno turističko tržište, u prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatsku je stiglo 920.000 njemačkih turista koji su ostvarili 6,6 milijuna noćenja. 

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje rast od 12,6 posto u dolascima i čak 15 posto u noćenjima, naglasio je ministar turizma Veljko Ostojić u razgovoru s novim njemačkim veleposlanikom u RH Hansom Peterom Annenom. Samo u srpnju iz Njemačke je u Hrvatsku stiglo čak 22 posto više gostiju nego u istom mjesecu lani, što je doista respektabilna brojka, istaknuo je Ostojić. Dodao je kako je Hrvatska iz Njemačke u 2011. zabilježila 1,7 milijuna dolazaka, odnosno 12,5 milijuna noćenja, što je rast od 9 posto u odnosu na godinu prije, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Ministar Ostojić upoznao je njemačkog veleposlanika sa aktivnostima koje je Hrvatska poduzela prema Njemačkoj u pripremi ove turističke sezone, između ostalog i sa sudjelovanjem u sajmu f.re.e. u Munchenu, susretom s ministrom gospodarstva Bavarske Martinom Zeilom i predstavnicima ADAC-a, kao i ostalim političkim subjektima koji pokrivaju pitanja turizma te turističkim subjektima, prilikom čega se razgovaralo u budućoj suradnji i partnerstvima u projektima.

Veleposlanik Annen naglasio je kako je i sam mnogo puta bio turist u Hrvatskoj. Potvrdio je kako će Hrvatsku u listopadu posjetiti delegacija Odbora za turizam njemačkog Parlamenta, što će biti dodatna prilika za jačanje hrvatsko-njemačke suradnje u turizmu. Buduća suradnja temeljit će se na nastavku pozitivnog trenda rasta turističkog prometa, potencijalnim ulaganjima u brownfield i greenfield investicije u Hrvatskoj, a pristupanjem Hrvatske EU Hrvatskoj će zasigurno koristiti i Njemačka iskustva vezana uz EU fondove za turizam. Hrvatska se želi promovirati kao vikend destinacija, ali i destinacija golf, gourmet, kulturnog te ciklo turizma. Osim toga što je najbliže toplo more te odlično prometno povezano s Njemačkom, u Hrvatskoj želimo stvoriti nove motive dolaska te tako produljiti sezonu i privući one turiste koji do sada nisu nikada bili u Hrvatskoj, zaključio je Ostojić. (Hina/HT)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox