Svi su gosti dobrodošli i ne smetaju

Svi gosti u Hrvatskoj su dobrodošli, neovisno o zemlji iz koje dolaze, i ne postoje gosti prvog i drugog reda nego se prema svima mora jednako postupati, stajalište je Ministarstva turizma koje je priopćenjem za javnost reagiralo na, "sporni napis koji se pojavio u tjedniku 'Makarsko primorje', a gdje se gosti iz Bosne i Hercegovine spominju u negativnom kontekstu".

Ističući da su stajalište o tome da su svi gosti u Hrvatskoj dobrodošli izrazili i nekoliko puta ranije, iz Ministarstva turizma naglašavaju da se to svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji hrvatsku obalu i ove godine posjećuju u povećanom broju. U tekstu u "Makarskom primorju" o gostima iz BiH, koji vikendom dolaze na jednodnevne izlete, govori se kao o - kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati.

Tjednik, uz ostalo, navodi kako se vikendi ljetom pretvaraju u pohode stanovništva susjedne Bosne i Hercegovine na plaže Makarskog primorja, deseci i stotine autobusa prevoze susjede kako bi se sunčali, kupali i osvježili na moru i na plažama, sve to za vrlo mali novčani iznos. Navodeći da ti gosti gotovo ništa ne troše, u tekstu se tvrdi da "od ovakvih gostiju nitko nema nikakve koristi", te da se - sve svodi na to da su ovakvi gosti opterećenje bez ikakve koristi lokalnoj zajednici ili onima koji se bave turizmom. (Hina/mš)

 

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox