Svi vaši Facebook prijatelji... i zašto ih zapravo ne volite

Jedna od najfascinantnijih osobina Facebooka jest zasigurno činjenica da nam „Facebook frendove“ mahom čine ljudi s kojima u stvarnom životu uopće ne kontaktiramo, možda ih nismo vidjeli već deset godina. Pa ipak, cyber komunikacija je puno lakša, a i činjenica da je ta osoba „tu negdje na popisu“ znači da ju ipak imamo nadohvat ruke ako nam ikad zatreba. A što zapravo mislimo o svim tim „frendovima“?

 

Internetska stranica Eversave provela je anketu među 400 žena ispitujući njihove Facebook odnose. Pa je ispalo da one svoje „frendove“ ni ne vole baš tako jako.

Većina žena rekla je da imaju bar jednu „kraljicu drame“ među Facebook prijateljima kao i najmanje jednu „ponosnu mamu“ koja stalno piše samo o svojoj djeci (16% ispitanica smatra to jako iritantnim).
Nadalje, čak 83 posto ispitanica izjavilo je da ih ponekad iznerviraju objave njihovih Facebook prijatelja, i to mahom žaljenje na nešto, politička razglabanja i hvalisanja.

Evo što ih još smeta:
- prečeste objave i novi statusi (65%)
- previše "lajkanja" tuđih statusa (46%)
- prečesto korištenje Facebooka za vlastitu promociju, spamove, humanitarne akcije… (40%)
- dojam savršenog života kakav prezentiraju na Facebooku (40%).

I sad kada znamo, zanima nas: čemu onda imati takve ljude za „frendove“? Zašto ne dodati samo ljude s kojima se družite, koji vas ne živciraju i čije statuse želite čitati? Aaaa… pa onda bi broj frendova bio puno manji, a to ne izgleda tako dobro:). (MJ)

 

Izvor: www.mashable.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox