Svi žele Apple: U Pekingu neredi zbog iPada 2 i iPhonea 4

Svakim danom postaje sve očitije kako cijeli svijet luduje za Appleovim proizvodima, što je istu kompaniju i vinulo na sam vrh najvrednijih brendova, što možete pročitati u članku ''Pretekao Google: Apple najvredniji brend na svijetu''. Početak prodaje iPada 2 i iPhonea 4 u Pekingu je izazvalo ne samo pomamu, nego i nerede, piše portal dnevnik.hr.

 

Naime, neredi su izbili nakon što je nekoliko pojedinaca htjelo preko reda doći do svojih omiljenih novih proizvoda ispred jedne poslovnice. Naguravanje je počelo nakon što su reagirali oni koji su duže vrijeme čekali u redu za svoje primjerke. Na sve su reagirali zaštitari zaključavši jednu od poslovnica, na što su kupci reagirali i razbili ulazna vrata.  

U ovim je naguravanjima ozlijeđeno četvero ljudi, a poslovnica je ostatak dana bila zatvorena za posjetitelje.

Zanimljivo je što Apple sa svakim novim proizvodom u Kini napravi ogromnu pomamu za istim, pa ovo nije prvi zabilježen slučaj. Prošlogodišnji iPad prouzročio je redove za kupnju u kojima su neki stajali i po 60 sati. Budući da svakim novim uređajem u Kini privlači najviše kupaca, Apple je odlučio u ovoj zemlji, pored četiri postojeće, otvoriti još 25 novih poslovnica. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox