Tadić: Crna Jadranko, zar je to predizborna retorika na našem zapadnom Balkanu?

Srbijanski predsjednik Boris Tadić "najoštrije osudio" je izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor na proslavi Oluje, kojom je ona pozdravila hrvatske generale koji se nalaze u Haagu, Antu Gotovinu i Mladena Markača, stoji na web stranici srbijanskog šefa država.

 

Nikakve predizborne kampanje i borbe za vlast ne smiju imati za cilj veličanje onih koji su počinili ratne zločine - rekao je Tadić u priopćenju koje je objavila njegova služba za odnose s javnošću. "To je vrlo neodgovorna politika", stoji u priopćenju. Tadić je ponovo rekao "da je vojna akcija 'Oluja' dovela do stradanja nevinih žrtava i egzodusa više od 200.000 Srba iz Krajine", dodajući kako smatra da je - vrlo važno što se svi optuženi za ratne zločine, uključujući i hrvatske generale koji su prvostupanjski osuđeni, nalaze u Den Haagu.

Izjava premijerke Kosor ne doprinosi razvoju dobrosusjedskih odnosa naših zemalja koje pokušavaju svoju suradnju podići na višu razinu poslije teških sukoba koji su se dogodili 90-tih na prostoru bivše Jugoslavije i koji su za sobom ostavili veliki broj stradalih, nestalih i protjeranih sa svojih ognjišta - dodao je Tadić.
 

Bez Oluje ne bismo imali na što biti ponosni

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" u Kninu premijerka Kosor je rekla kako - bez Oluje i bez zapovjednika koji su je vodili mi danas ne bismo bili ovdje, ne bismo imali što slaviti i ne bismo imali na što biti ponosni. Upućujući pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima premijerka je posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača Haški sud nepravomoćno je osudio Gotovinu i Markača na 24 odnosno 18 godina zatvora. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox