Tajanstveni plan B za brodogradilišta u Bruxellesu

Zamjenica ministra Radimira Čačića Tamara Obradović Mazal putuje u Bruxelles gdje bi sa stručnjacima Europske komisije trebala razgovarati o sudbini brodogradilišta i predstaviti tajanstveni Plan B za 3.Maj i Brodotrogir, piše hrt.hrNakon odluke o sudbini brodogradilišta Tamara Obradović Mazal, zamjenica ministra Radimira Čačića, u Bruxellesu će morati objasniti stručnjacima Europske komisije što točno Vlada namjerava učiniti s brodogradilištima. Ono što će zamjenica ministra reći birokratima u ostat će nepoznato za javnost jer je riječ o tehničkom sastanku i neće biti izjava za medije. Pretpostavlja se da će Obradović Mazal predstaviti takozvani Plan B za 3.maj i Brodotrogir.

Uoči objavljivanja izvješća o napretku Hrvatske pokušat će se uskladiti ono što je dogovoreno prije potpisivanja pristupnog ugovora u prosincu i sadašnjega stanja koje se poprilično razlikuje.

Očekuje se da će Komisija opet ponoviti da brodogradilišta od države ne smiju tražiti jamstva ni posao. Komisija će dodati i to da porezni obveznici ne smiju pokrivati ničije gubitke. Zaključci sastanka neće biti poznati. Podsjetimo, i potpredsjednik Vlade Neven Mimica prošli je tjedan bio u Bruxellesu oko brodogradilišta i rekao da je plan B spreman, samo još nikomu nije objavljen. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox