Talijanska vlada s tri milijarde eura potiče rast gospodarstva

Tako će računi za struju biti smanjeni za 550 milijuna eura, dijelom kroz smanjenje poreza. Vlada je odlučila da se onima koji bankama duguju manje od 120 tisuća eura neće oduzimati nekretnina, osim ako ih ne posjeduju više.

Talijanska vlada usvojila je hitne mjere za poticanje rasta i ublažavanje posljedica štednje, uključujući niže račune i jednostavnije procedure za građane i pojačano kreditiranje poduzeća.

Usvojena vladina uredba predviđa izdvajanje 3 mlrd. eura za javne projekte u ovoj godini, od kojih će nekih 600 mil. biti uloženo u željeznicu. Očekuje se da će mjere otvoriti 30.000 novih radnih mjesta samo u sektoru infrastrukture.

Među mjerama koje bi trebale ublažiti pritisak mjera štednje na građane računi za struju bit će smanjeni za 550 mil. eura, dijelom kroz smanjenje poreza.

Uredba predviđa i mjere kojima se smanjuju birokratske procedure, što se posebno odnosi na lakše dobivanje državljanstva za imigrante. Mnoge od donesenih mjera omogućit će Talijanima da rade stvari nužne za ponovno pokretanje gospodarstva, uključujući ulaganje u strojeve i zapošljavanje novih radnika kako bi se ujedno smanjila i visoka nezaposlenost. (PS/LP)

 

Izvor: Profitiraj.hr

Više na: http://www.profitiraj.hr/novosti/talijanska-vlada-s-tri-milijarde-eura-p...

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox