"Tata Komak" završio u pritvoru

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku donio je rješenje o provedbi istrage u slučaju Osječke pivovare d.d. i to protiv pet fizičkih i jedne pravne osobe, tvrtke „Kasija" iz Jelicavca zbog zloporabe položaja i ovlasti i nezakonita stjecanja imovinske koristi, izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik suda.

 

Za četiri osobe, koje su uhićene u petak i subotu i kojima je bilo određeno zadržavanje, istražni sudac je odredio jednomjesečni pritvor.
Za osumnjičenog Ivana Komaka, direktora Osječke pivovare, jednomjesečni pritvor određen je zbog mogućnost utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela, a za ostalih troje pritvor je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, kazao je Rožac. Objasnio je kako se protiv Komaka na općinskom sudu vodi šest postupaka i sada sedmi na Županijskom sudu.

Istražni sudac je jučer ispitao četiri osumnjičenika koji su bili na zadržavanju u osječkom zatvoru, a danas će biti ispitana i peta osoba, osumnjičenica, a kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Komakovoj supruzi Anici (57). Osumnjičeni su i privedeni njegov sin Ivica (37), kći Andrea (35) i Domagoj Njegovan (40).

Osječko županijsko državno odvjetništvo istražnom je sucu osječkog županijskog suda podnijelo istražni zahtjev protiv petero osumnjičenih u slučaju Osječke pivovare zbog zloporabe položaja ovlasti te pranja novca, čime su pribavili znatnu imovinsku korist. U istražnom zahtjevu nisu navedena imena, ali se neslužbeno doznalo da su za ta djela osumnjičeni Ivan Komak, direkor, te članovi nadzornog odbora, sin Ivica, kći Andrea, Domagoj Njegovan i Komakova supruga Anica te tvrtka „Kasija" iz Jelicavca. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox