Thompson, Rozga i Gibonni morat će poreznicima objasniti odakle im imovina

Porezna uprava pozabavila se imovinom estradnjaka te je pozvala Thompsona, Nenu Belana, Gibonnija, Jelenu Rozgu, Maju Šuput, Marka Grubnića poznatog pod imenom Modni mačak te partnericu Željka Keruma Fani Horvat da objasne podrijetlo svoje imovine, neslužbeno doznaje Novi list.

Poreznu upravu zanima zašto im je imovina od 2008. godine znatno veća od prijavljenih prihoda u posljednje četiri godine.

Dio estradnjaka je već dao izjave, a navodno su se pozivali na pomoć roditelja ili prijatelja pri kupovini nekretnna, a svima im rok očitovanja istječe u petak.

Imovina kupljena prije 2008. godine Poreznu upravu ne zanima jer je eventualne prekršaje u vezi nje pokrila zastara. Od kako je Porezna uprava počela s češljanjem prihoda građana do sada je došla do njih 3.000 čija imovina znatno premašuje prijavljene prihode. Prema službenim prihodima jedva bi prežiljavali, no uspjeli su steći vrijedne nekretnine i pokretnine. Poput Thompsona ili Jelene Rozge, ako im je stečena imovina za najmanje 25 posto veća od prijavljenih prihoda morat će Poreznoj upravi objasniti kako su je stekli. (jk)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox