U građevinskom sektoru izgubljena čak trećina radnih mjesta

Prema podatcima HUP-ove Udruge poslodavaca graditeljstva i Sindikatu graditeljstva Hrvatske u posljednjih šest godina u građevinarstvu i građevinskoj industriji izgubljena je čak trećina radnih mjesta!

Od 2008. broj zaposlenih u građevinarstvu smanjen je sa 108.000 na 72.000, dakle 33%, upozorio je predsjednik sindikata Ivan Kovačić. Početkom lipnja na 200-tinjak mjerodavnih adresa poslali su svoju Inicijativu kojom su upozorili na to stanje te predložili mjere da se ono popravi, no odaziv je izostao.

„Na Inicijativu skoro nitko nije odgovorio“, izjavila je Jasenka Lukšić iz Sindikata graditeljstva, navodeći kako su dopise poslali resornim ministarstvima, Vladi, Saboru, županijama, gradovima, HGK-u.Inicijativom se traži izmjena Zakona o javnoj nabavi, da kriterij za odabir ponuditelja bude najbolja, a ne jedino najjeftinija ponuda.

Direktor Udruge poslodavaca graditeljstva Zdenko Karakaš izjavio je kako javne naručitelje među kojima su sva državna i tijela područne i lokalne uprave, brine samo da sklope bilo kakav ugovor bez obzira na posljedice, pa nije rijetkost da se dogovoreno ne odradi ili odradi loše. (LP)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox