U subotu u 13 sati na Trgu bana Jelačića prosvjed branitelja, očekuje se i Thompson

Prosvjed hrvatskih branitelja pod nazivom "Stop progonu hrvatskih branitelja" održat će se sutra u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996" na kojem, kako se najavljuje, će sudjelovati i predstavnici hrvatskih radnika, seljaka, ribara, dok će sedamnaest stradalničkih i braniteljskih udruga sutra u 11 sati početi radni sastanak u Policijskoj akademiji.


Organizator prosvjeda, Udruga hrvatskih branitelja "1990-1996", naglašava u svom letku da je "prosvjed izraz javnog nezadovoljstva jalovom politikom vlade Republike Hrvatske i državnog odvjetništva prema vrednotama proizašlih iz Domovinskog rata, kao i općim gospodarskim i socijalnim stanjem u koje je dovedena država".

Na skupu će, kako se najavljuje, govoriti predstavnici hrvatskih branitelja kao što su Petar Janjić Tromblon, umirovljeni general Željko Sačić, Ilija Ačkar, Renato Šelj, a na tom prosvjedu bi, prema najavama, brojnim braniteljima iz Zagreba i drugih hrvatskih gradova, trebao se obratiti i Thompson.

Policija je pozvala sudionike prosvjeda na središnjem zagrebačkom trgu na dostojanstveno ponašanje, a očekuje da će ih biti između 1000 i 3000.

Braniteljske udruge podijeljene su oko sutrašnjeg održavanja prosvjeda i izražavaju žaljenje zbog podjele suboraca u dva klana, a sve radi dnevnopolitičke igre oko pridobivanja braniteljske populacije, smatraju u Udruzi "Branitelji Hrvatske". (Hina/SJ)

 

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox