Uhićen Robert Ježić, vlasnik Dioki Grupe i Novog lista

Robert Ježić, vlasnik Dioki Grupe i riječkog dnevnika Novog lista, sinoć je uhićen u zagrebačkom Kaptol centru, neslužbeno se doznaje. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je da je riječ o USKOK-ovom predmetu pa ne može govoriti o tom slučaju, dok se u USKOK ništa nije moglo doznati.

 

Ježić je, prema nepotvrđenim informacijama koje prenose mediji, navodno uhićen u Kaptol centru dok je u društvu pio kavu. On je navodno četvrti osumnjičeni zbog slučaja nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.
U tom slučaju još su osumnjičeni bivši premijer Ivo Sanader, koji je danas otišao iz Hrvatske, Ivan Mrljak iz HEP-ovog društva "Opskrba" i bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak.

Sanadera, kojem je ukinut zastupnički imunitet, navodno se još tereti zbog izvlačenja novca iz ministarstava i državnih poduzeća preko agencije Fimi-media.

Bivšeg premijera Ivu Sanadera sumnjiči se za udruživanje za počinjenje kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, vidljivo je to iz DORH-ova zahtjeva za kaznenim progonom kojeg je Mandatno imunitetno povjerenstvo poslijepodne jednoglasno odobrilo nakon čega je Sabor potvrdio tu odluku.
Neslužbeno se doznaje da mu se udruživanje za počinjenje kaznenog djela stavlja na teret u slučaju Fimi medije, a da je za zlouporabu položaja i ovlasti osumnjičen u slučaju nezakonitog poslovanja HEP s Diokijem. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox