Uigrana skupina prevaranata, lažnim poslovnim investicijama otuđila 1,5 mil. €

Sisačko-moslavačka policija osumnjičila je 43-godišnjaka iz Kutine, njegovu suprugu i dva lažna poslovna partnera da su od 68-godišnjeg muškarca iz Zaprešića na prevaru izvukli više od 1,5 milijuna eura.

Troje osumnjičenih jučer je uhićeno i nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu danas dovedeno istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, dok se za četvrtim osumnjičenim traga, izvijestila je policija. U službenom policijskom izvješću navodi se da je 43-godišnjak svoju žrtvu doveo u zabludu lažnim predstavljanjem i prikazivanjem profitabilnih poslovnih aranžmana. Pritom mu je kao garanciju nudio nenaplative mjenice i raznu lažnu dokumentaciju kojom je od 68-godišnjaka iz Zaprešića od prosinca 2004. do prosinca 2008. posudio ukupno 1,53 milijuna eura.

Oprez sa ivestitorima koji nude jamstva i laku zaradu

Novac pribavljen prijevarom 43-godišnjak nije uložio u poslovne aktivnosti koje je prezentirao 68-godišnjaku, već ga je koristio za kupnju nekretnina i život nesrazmjeran legalnim prihodima, a u čemu mu je pomagala 41-godišnja supruga koja je znajući porijeklo novca kupovala i uređivala nekretnine na širem garešničkom području. Uz supružnike u milijunsku su prijevaru bili uključeni i 55-godišnjak iz Tribunja te 66-godišnjak iz Zagreba. Oni su se lažno predstavljali kao poslovni partneri i suradnici 43-godišnjaka te potpisivali fiktivne predugovore i ugovore o zajedničkom investiranju, a znajući da se te poslovne aktivnosti neće dogoditi. Za pomoć u zločinu suradnici su primili novčanu nagradu, kažu u policiji, no ne navode o kolikoj je nagradi riječ. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox