Umag: sajam ribarstva i ribarske opreme "Crofish"

Na 6. po redu međunarodnom sajmu ribarstva i ribarske opreme "Crofish", koji je otvoren u Umagu, do 8. svibnja sudjeluje šezdesetak izlagača iz Hrvatske i Italije.

Tijekom otvaranja sajma članovi Koordinacije udruga profesionalnih ribara "Mare Croaticum"’ iz Umaga, "Naše more" iz Kaštele i "Istarski ribar" iz Pule glasnim zviždanjem i uzvicima ometali su državnog tajnika za ribarstvo u Ministarstvu, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Tončija Božanića u njegovom obraćanju sudionicima sajma.

Naime, transparentima "Čobi pecaroš" i "Nasilje na Jadranu" prosvjednici su od redara bili zaustavljeni u približavanju prostoru na kojem je govorio Božanić pa je sve završilo glasnim vikanjem i zviždanjem.

Božanić je obraćajući se sudionicima sajma istaknuo kako će i ovaj skup dati svoj doprinos hrvatskom ribarstvu poželjevši izlagačima uspješne poslovne susrete. Dodao je kako resorno ministarstvo radi u granicama mogućeg maksimuma ne bi li u teškim vremenima pomoglo ribarskom sektoru.

Sajam je otvorio istarski župan Ivan Jakovčić koji je napomenuo kako se ovim sajmom počela provoditi nova politika prema ribarstvu u Istri.

Sustavno se počela graditi ribarska infrastruktura, a uskoro će ona biti i kvalitetnija nakon izgradnje ribarske luke u pulskom zaljevu - naglasio je Jakovčić koji je izrazio nezadovoljstvo lošim radom Veletržnice u Poreču koja po njegovim riječima "ne funkcionira".

Ako smo u nju investirali milijune kuna moramo dogovoriti što ćemo s njom. Zato me ribari neće moći nagovarati da krenemo u gradnju veletržnice u Puli, dok ne stave u funkciju postojeću -  poručio je Jakovčić.  (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox