UniCredit kreše troškove spajanjem podružnica za ICT

Talijanska banka UniCredit objavila je da će objediniti podružnice za usluge na području informacijske i komunikacijske tehnologije u jedinstveno poduzeće kako bi do 2015. smanjila izravne troškove za 16 posto.

UniCredit Business Integrated Solutions nastat će spajanjem i konsolidacijom 13 članica grupe čija je temeljna zadaća pružanje potpore mreži klijenata. Taj je potez predviđen razvojnim planom koji je u studenom prošle godine predstavio izvršni direktor Federico Ghizzoni.

Novo poduzeće bit će zaduženo i za strateške inovacije na razini grupe, te za prijeboj i namiru, računovodstvene poslove, kontrolu poštivanja regulative i organizaciju poslova (back office), kao i za analizu i nadzor (middle office), javnu nabavu, nekretnine i sigurnost. Zapošljavat će ukupno 13 tisuća ljudi u 11 zemalja - Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Mađarskoj te u Sjedinjenim Državama (savezna država New York) i u Singapuru.

Izvršni direktor UniCredit Business Integrated Solutionsa bit će Paolo Cederle, a u priopćenju se navodi da će aktivnostima u Italiji, Njemačkoj i Austriji izravno upravljati podružnica za međunarodne usluge, koja će ujedno kontrolirati i koordinirati aktivnosti u zemljama u srednjoj i istočnoj Europi. (Hina/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox