USKOK stao na kraj riječkim krijumčarima školjaka

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podignuo je optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana zbog organiziranja nezakonitog izlova školjaka i njihova krijumčarenja preko granice, objavljeno je na web stranicama USKOK-a.

 

M. J. (43 godine), T. B. (34 godine), Z. M. (35 godina) i E. P. (33 godine) se u optužnici upućenoj Županijskom sudu u Rijeci terete da su počinili kažnjiva djela izbjegavanja carinskog nadzora i udruženja za počinjenje kažnjivih djela.

Optuženi su da su se od 28. lipnja do 28. prosinca 2010. u Hrvatskoj i Sloveniji povezali kako bi nabavljali i ilegalno prodavali velike količine školjaka. M.J. se povezao s muškarcem iz Slovenije s kojim je dogovarao mjesto i vrijeme isporuke školjaka po cijeni od 34 eura za kilogram prstaca. M. J. je potom organizirao izlov školjaka koje su ostali optuženici prevozili svojim plovilima morskim putem u Sloveniju.

Tako su, stoji uz ostalo u optužnici, prokrijumčarili najmanje 1000 kilograma prstaca, 20 kilograma jakobovih kapica i pet kilograma prnjavica. USKOK je postavio imovinskopravni zahtjev od 2,8 milijuna kuna predlažući oduzimanje imovinske koristi optuženicima. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox