Veliki fondovi zainteresirani za Podravku?!

Predsjednik RH Ivo Josipović tijekom današnjeg posjeta Podravki kazao je kako vjeruje u koprivničku tvornicu kao nacionalnu kompaniju koja danas, a i sutra kada uđemo u Europsku uniju, može biti uspješna tvrtka na koju možemo biti ponosni.

Ima i drugih takvih tvrtki, međutim Podravka je posebno osjetljiva zato jer je naša domaća, a drugo zato što se bavi strateškim resursima, odnosno hranom, rekao je predsjednik Josipović novinarima nakon susreta s predstavnicima tvrtke.

Kazao je kako je imao ozbiljne investitore u uredu koji su govorili o tome da ne žele kupiti Podravku nego ulagati u proširenje njenih asortimana.

Ne mogu govoriti o imenima, ali mogu reći da se radi o predstavnicima nekih od velikih fondova koji operiraju po Europi, Americi i Aziji. Oni ne kupuju tvrtke, nego gledaju gdje će investirati novac, dakle uložiti ga u neki projekt. Podravka nije bila jedina tvrtka za koju su oni zainteresirani, ali je jedna od glavnih koja se spominjala, kazao je predsjednik Josipović.

Što muči investitore?

Na upit novinara zabrinjava li nešto investitore, predsjednik je naveo kako ih brinu sve one stvari o kojima se neprestano razgovara.

Pitanja su to je li Hrvatska zemlja koja potiče investicije ili je zemlja koja nažalost ima previše prepreka za ulaganje i poticanje proizvodnje. Mi znamo da nam je to problem i Vlada je u tom smislu govorila, rekao je Josipović i izrazio nadu kako će se ukloniti problemi za moguće investitore, od administrativnih procedura, dugotrajnosti postupaka, skupoće nekih elemenata u lancu od ideje pa do samog pokretanja proizvodnje.

Time će se Hrvatska učiniti puno privlačnijom investitorima nego što je danas, rekao je predsjednik Josipović. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox