VIDEO: Appleov Siri u Chevrolet automobilima

Foto: engadget.com

Na sajmu automobila u Los Angelesu General Motors je objavio da će Siri početkom iduće godine biti integriran u Chevroletove modele Spark i Sonic.

Siri će se koristiti kombiniranjem iPhonea 4S i 5 s Chevroletovim sustavom MyLink, na način da se međusobno povežu putem Bluetootha. Sam Siri pozivat će se pritiskom na odgovarajući gumb na upavljaču spomenutih automobila. Pomoću glasovnih naredbi moći ćemo obavljati pozive, puštati glazbu, čitati i pisati poruke, unositi sastanke u kalendar i koješta drugo, piše bug.hr

Sve će se obavljati isključivo glasovnim putem, dakle bez gledanja u ekran uređaja. Radi povećanja razine sigurnosti u prometu ekran telefona se uopće neće uključivati (takozvani Eyes Free režim rada). 

Integraciju Sirija u svoja vozila najavili su i drugi proizvođači automobila (Honda i BMW, da spomenemo neke), no GM ih je sve pretekao, pri čemu je zanimljivo da se rješenje prvo počinje integrirati u Chevroletove modele koji ciljaju na mlađe ljude plićih džepova, a ne neki od tvrtkinih luksuznijih modela. Zasad nije poznato hoće li se na isti način moći koristiti iPad Retina i Mini te iPod Touch posljednje generacije ili će opisano uparivanje biti moguće isključivo s iPhoneom 4S i 5. Kako to sve zajedno izgleda u praksi, pogledajte u videu ispod teksta. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox