Vlahušić traži subvencioniranje avionskih karata za Dubrovčane

Neprihvatljivo je da se subvencije isplaćuju samo za dolazak zrakoplovima putnika u Dubrovnik iz europskih središta, dok su za domaće ljude karte za Zagreb često skuplje od povratnih karata za udaljene europske destinacije, istaknuo je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prilikom susreta s predstavnicima Croatia Airlinesa.

O subvencioniranju turističkih letova iz europskih destinacija tijekom zime prema Dubrovniku u protekloj i idućoj sezoni Vlahušić je razgovarao s glavnim direktorom Croatia Airlinesa Srečkom Šimunovićem i izvršnim direktorom Tonkom Rilovićem. Dubrovački gradonačelnik zatražio je od uprave nacionalnog zračnog prijevoznika analizu broja putnika i troškova koji se ostvaruju u cjelogodišnjem prometu domaćih putnika između Dubrovnika i Zagreba.

Prvenstveni interes Dubrovčana, naglasio je, su povoljne karte povratnih letova na liniji Dubrovnik-Zagreb i obratno, a namjera je gradske uprave subvencionirati te letove. Pritom je kazao kako neprihvatljivim smatra stanje u kojem se subvencije isplaćuju samo za dolazak putnika u Dubrovnik iz europskih središta, dok su za domaće ljude karte za Zagreb često skuplje od povratnih karata za udaljene europske destinacije.

Grad Dubrovnik, rekao je Vlahušić, spreman je iz svog proračuna sufinancirati povratne karte na liniji Zagreb-Dubrovnik za svoje stanovnike kao i za sve studente dubrovačkih sveučilišta. Također Grad Dubrovnik tražit će za ovaj projekt potporu iz Zračne luke Dubrovnik, čiji je suvlasnik, i Zračne luke Zagreb kroz posebne pogodnosti u zimskom prometovanju između Dubrovnika i Zagreba. Vlahušić je naglasio kako će nakon analize, koju dostavi Croatia Airlines, Vladi i resornom ministarstvu uputiti zahtjev za osiguravanjem posebne subvencije po modelu koje imaju otočani u sustavu nacionalnog putničkog brodara Jadrolinije. (Hina/HT)

 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox