Vojkoviću će isplatiti 7,5 milijuna kuna otpremnine

Nadzorni odbor Croatia osiguranja na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici odlučio je isplatiti bruto iznos otpremnine od 7,5 milijuna kuna Hrvoju Vojkoviću, bivšem predsjedniku uprave.

To je jedna od najvećih otpremnina koja je isplaćena menadžeru neke hrvatske tvrtke. Uz milijun eura Vojkoviću, Croatia osiguranje isplatit će i dva milijuna kuna bruto Damiru Mihanoviću bivšem članu uprave koji je s Vojkovićem smijenjen u veljači 2010. nakon pokretanja afere Fimi Medija. Iznos otpremnine temelji se na izračunu četverogodišnje plaće koju je sam predložio i dobio od vlade premijera Ive Sanadera, a koja je mjesečno iznosila 120 tisuća kuna bruto (odnosno 65 tisuća kuna neto) uz bonus od 1,7 milijuna kuna koji je također zatražio i dobio od bivšeg Nadzornog odbora CO na čijem je čelu bio HDZ-ov ministar Ivan Šuker, piše index.hr

Vojković i Mihanović uložili su tužbu Trgovačkom sudu u Zagrebu odmah nakon izvanrednog otkaza bez prava na otpremninu, smatrajući da su tom odlukom prekršena njihova radna prava i ugovorne obveze. Dvije godine nakon tužbe Trgovački sud u Zagrebu donio je prvostupanjsku odluku po kojoj su njihovi otkazi proglašeni nezakonitima. 

Novi Nadzorni odbor CO koji odgovara resornom ministru Slavku Liniću odlučio je da tvrtka ne treba uložiti žalbu na presudu Općinskog suda, što će našu najveću osiguravateljsku kuću koja će se uskoro naći u postupku privatizacije koštati gotovo 10 milijuna kuna. Osim isplate obeštećenja u gotovini, Nadzorni odbor obvezao je upravu tvrtke i na vraćanje Damira Mihanovića na jednu od upravljačkih funkcija u tvrtki.

Prema nekim informacijama Mihanović bi trebao dobiti posao na mjestu predsjednika uprave Croatia zdravstvenog osiguranja, no dok ne položi ispit za člana uprave u Hanfi, bit će član uprave Croatia osiguranja. U kuloarima kruže priče da je za Mihanovićev položaj u CO kod ministra Linića intervenirao osobno glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, budući da je Mihanović jedan od ključnih svjedoka tužiteljstva u aferi Fimi Media. Mihanović se nakon otkaza u CO zaposlio u upravi Kraša. (HT)

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox