Za više napolitanki 5 milijuna eura

U osječkoj tvornici keksa i vafla Karolina, koja je u većinskom vlasništvu zagrebačkog Kraša, tijekom ljeta postavljene su dvije nove linije za proizvodnju vafla, na kojima od rujna započinje proizvodnja obiteljskih pakiranja Kraševih napolitanki.

Ukupna vrijednost Kraševih ulaganja u poboljšanje postojeće infrastrukture osječke kompanije, troškovi preseljenja i montaže proizvodnih linija, kao i nabava nove opreme iznose pet milijuna eura, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici dviju tvrtki.

Prokuristica Kraša Marica Vidaković rekla je kako je time završena prva faza investiranja u razvoj osječke tvornice, jer je nakon njezina preuzimanja, u veljači ove godine, započela provedba poslovne strategije raspodjele proizvodnje keksa u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, a u svrhu prilagodbe zahtjevima pojedinih tržišta.

Riječ je bila o iznimno zahtjevnom projektu preraspodjele asortimana i tehnologije, na kojem je radilo oko 50 stručnjaka, a očekuje se da će provedbom prve faze investiranja u Karolini biti otvoreno 50-ak novih radnih mjesta, napomenula je Vidaković. Dodala je kako će dvije proizvodne linije koje su postavljene u Karolinu na mjesec proizvoditi od 500 do 600 tona novih proizvoda, a oko 30 posto predviđeno je za plasman na inozemna tržišta.

Nove investicije i zapošljavanja

Najavila je kako se u studenom očekuje provedba druge faze ulaganja u Karolinu, a riječ je o preseljenju proizvodne linije za proizvodnju slanih štapića i prateće opreme te integriranju tvornice u Krašev informatički sustav.

Kraš kroz ukupno tri faze investiranja u Karolinu planira uložiti oko 15 milijuna eura, za svaku se fazu planira zapošljavanje novih djelatnika čiji će broj ovisiti o tržišnim kretanjima, a za asortiman koji će se proizvoditi u Osijeku očekuju narudžbe novih kupaca, među ostalim i iz Sjedinjenih Američkih Država, ističe Vidaković. (Hina/jk)

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox