Zagrebački Holding dobio nove direktore

Uprava Zagrebačkog holdinga izabrala je 12 novih direktora podružnica, dok je njih 11 zadržalo svoje dosadašnje dužnosti, objavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Novi direktor Čistoće je Branimir Valašek, magistar kemijskog inženjerstva i inženjer strojarstva, koji je 20-ak godina radio u ZET-u, Stanogradnju će voditi arhitekt Filko Cezner, koji je bio i pomoćnik ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo, a Tržnice Zagreb Dario Kobeščak koji na tu dužnost dolazi s HRT-a gdje je bio rukovoditelj komercijalnih poslova, baš kao što s HRT-a dolazi i Ivo Erić, pomoćnik ravnatelja HTV-a, koji će preuzeti Upravljanje Športskim objektima.

Za podružnicu Vladimir Nazor zadužen je Srđan Vlaović, dosadašnji direktor prodaje u tvrtci Metro, a za Vodoopskrbu i odvodnju Davor Poljak koji je bio pomoćnik direktora razvoja u Končaru.

Novi direktor Zagrebparkinga je inženjer elektrotehnike Robert Mišeta, dosad direktor poslovne prodaje u Iskon Internetu, dok je na čelo Zagrebačkih cesta došao Alen Gospočić, satnik i doktor cestovnog prometa, koji je radio u Hrvatskom vojnom učilištu "Fran Krsto Frankopan".

Podružnicu Gradska plinara Zagreb - Opskrba d.o.o. vodit će inženjer strojarstva Milovan Buchberger, koji je radio kao direktor strateškog planiranja u INA-i te u MORH-u, a podružnicu Zagreb Arena arhitekt Tomislav Pervan. Direktor Zagreb Centruma bit će ekonomist Goran Krmpotić, koji je radio u ministarstvima uprave i gospodarstva, kao pomoćnik ministra i savjetnik.

Dosadašnji direktori koji će i dalje ostati na svojim dužnostima su: Bože Čović u AGM-u, Ante Cicvarić u Autobusnom kolodvoru, Ljerka Ćosić i dalje će voditi Gradska groblja, Joško Jakelić Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Robne terminale Zagreb i dalje će voditi Tada Cigić, u Zagrebačkom digitalnom gradu ostaje Ivana Krivić, na Zagrebačkom Velesajmu Mirela Bartolec, u ZET-u Dubravko Baričević, u ZGOS-u Zlatko Milanović, u Zrinjevcu Igor Toljan, a u Gradskoj plinari Zagreb Bruno Lacković.

Za člana Uprave Zagreb plakata d.o.o. u kojem Holding ima svoj udio zajedno s tvrtkom Media d.o.o. bit će predložen Boris Guina.

Na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović kazao je kako su novi direktori "kombinacija iskustva i mladosti", da su svi redom radili na odgovornim poslovima te da će svoje nove dužnosti voditelja podružnica preuzeti od ponedjeljka.

Cijela je priča trajala dulje jer se na natječaj javio impozantan broj kandidata (oko 400), a najveća "navala" bila je na podružnicu Upravljanje športskim objektima, 40 prijava, dok je najmanje zainteresiranih bilo za Zrinjevac, svega osam prijava, kazao je Čović i dodao kako "čvrsto vjeruje" da su izabrali najbolje među prijavljenim kandidatima.

Direktori podružnica morat će se rukovoditi općim smjerom Holdinga, a to smanjenje troškova poslovanja i broja zaposlenih te povećanje prihoda i efikasnosti poslovanja, kazao je Čović.

Na pitanje novinara je li pri izboru novih direktora, osim stručnosti, bila presudna i politička podobnost i politički dogovor budući da su neki u strankama ili stranački simpatizeri, Čović je kazao kako nije moguće izbjeći takve špekulacije. O imenovanju direktora je odlučivalo pet članova Uprave i mi ih nismo pitali za njihovo političko opredjeljenje, kazao je.

Novinare je zanimalo što je s internom istragom vezanom uz malverzacije plinskim brojilima uz koju se vezuje direktor Gradske plinare Bruno Lacković koji je i dalje ostao na svojoj dužnosti, Čović je kazao kako se svaka takva dojava provjerava, ali i dodao da ima zlonamjernih podvala, pa nije isključeno da je i to jedna takva.

Na pitanje jesu li smanjeni gubici na Zagrebačkom velesajmu od 28 milijuna kuna od lani kad je na direktorskoj dužnosti i dalje ostala Mirela Bartolec, Čović je kazao kako je Bartolec dužnost preuzela krajem 2009. pa se rezultati u tako kratkom roku nisu mogli popraviti.

Upravi Holdinga sada predstoji ponuditi dosadašnjim direktorima nova radna mjesta te pregovori sa sindikatima budući da Holding mora smanjiti troškove osoblja, najavio je Čović. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox