Zagrebački holding u pripremama za dolazak Svetog Oca

Voditelj "Zrinjevca" - podružnice Zagrebačkog holdinga Igor Toljan izjavio je  kako za dolazak pape Benedikta XVI. ukrašuju dva oltara - na hipodromu i na Trgu bana Josipa Jelačića te jednu cvjetnu instalaciju na ulazu u zagrebačku prvostolnicu na Kaptolu.

Toljan je rekao da te radove plaća Kaptol, dakle, to nisu troškovi poreznih obveznika grada Zagreba.

Predsjednik uprave holdinga Ivo Čović rekao je kako se priprema i proslava 20. obljetnice Oružanih snaga RH. Za jednu i drugu prigodu osnovan je organizacijski odbor u kojem sudjeluje i predstavnik holdinga i na određen način sjedinjuje sve djelatnosti svojih podružnica - rekao je.

Toljan je također novinarima nakon obilaska zagrebačkih perivoja i parkova u povodu završetka proljetnog uređenja zelenih površina rekao da grad redovito održava oko 1150 hektara zelenih površina, za koje se brine "Zrinjevac". Napomenuo je da neke zelene površine u Zagrebu ne održava "Zrinjevac".

Završava orezivanje svih 97 kilometara živica uz prometnice i posađeno je 11.175 četvornih metara sezonskog cvjetnjaka u ovom proljetnom nasadu, rekao je Toljan i naglasio da je sve što je posađeno proizveo "Zrinjevac".

Istaknuo je da su drvoredi i stanje zelenila na zavidnoj razini, a svi zagrebački cvjetnjaci opremljeni su natapnim sustavom.

Čović je podsjetio da se znatnim dijelom proračunskog novca uređuju zelene površine. Zagreb je u svibnju najljepši, a tomu uvelike pridonose i radnici Zrinjevca - istaknuo je Čović i dodao da ta podružnica gotovo sav prihod ostvaruje iz gradskog proračuna.

Toljan je rekao da je razina kvalitete ostala ista, a novčane stavke su im bitno smanjene - ove godine s gradom je ugovoreno 128 milijuna kuna, a pretprošle 145 milijuna. Dodao je da je taj novac namijenjen redovitu održavanju.  (Hina)

 Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox