Želite proširiti svoje poslovanje franšizom ili postati franšizni partner poznatim svjetskim brendovima? Ostvarite to 12.11.2015.

Radionica za poduzetnike i prezentacija svjetskih franšiznih brendova koji žele ući na hrvatsko tržište i traže partnere

Franšizni poslovni model u svijetu  vrlo je razvijen i smatra se poslovnim sektorom otpornim na krizu, s obzirom da je i u  doba krize ovaj sektor poslovanja potvrdio svoj rast.  Tri su kategorije poduzetnika koji mogu profitirati od ovog načina poslovanja.

Za već afirmirane poduzetnike to je najbrži način rasta poslovanja i  internacionalizacije svojeg poslovnog koncepta radi ulaganja primatelja franšize u razvoj njihovog poslovnog koncepta, radi lokalne ekspertize primatelja franšize i radi njegove velike motiviranosti da mu poslovni pothvat uspije, a pri tome nije prepušten sam sebi već računa na edukaciju i mentorstvo davatelja franšize. 

Za one koji tek razmišljaju o poduzetništvu to je odličan način ulaska u isproban i potvrđen poslovni model koji im pomaže da preskoče skupi period  pokušaja i pogrešaka u razvoju svoje poslovne ideje. Statistike pokazuju da četiri  puta veći broj poduzetnika, koji su krenuli u poduzetništvo kao primatelji franšize, opstaje na tržištu nakon 5 godina poslovanja u odnosu na one koji su to u učinili samostalno prateći svoju poslovnu ideju.

Treća kategorija poduzetnika koji profitiraju od razvoja franšiznog sektora u Hrvatskoj su etablirani poduzetnici koji žele investirati u isprobane i inovativne poslovne modele često s poznatim brendom.

U svakom slučaju to je investiranje u otvaranje novih radnih mjesta, unapređenje poduzetničkog znanja, ulaganje u sigurnije poduzetništvo i podrška internacionalizaciji hrvatski poslovnih modela. Zato europska konzultantska tvrtka FranAdria, pod pokroviteljstvom Hrvatska gospodarske komore i Hrvatske udruge za franšizno poslovanje organiziraju 12. studenog u HGK, Rooseveltnov trg 2, dvorana C radionicu za poduzetnike u fazi rasta te prezentacije poznatih svjetskih franšiznih brendova koji žele ući na hrvatsko tržište i traže poslovne partnere.  

Prvi dio događanja traje od  9 -13h i  odnosi se na temu: Kako postati davatelj franšize te će dati odgovore na pitanja: Kako postati franšizodavac? Kako uspostaviti franšizni sustav? Kako naći primatelje franšize? Kako internacionalizirati poslovanje? Namijenjen je poduzetnicima koji žele od svojeg poslovnog koncepta stvoriti franšizu. Kotizacija za taj dio događanja iznosi 45 € i vrijedi za dvije osobe.

Drugi dio franšiznog događanja koji započinje u 14 sati potpuno je besplatan, a odnosi se na Predstavljanje franšiza koje traže partnere u Hrvatskoj. Neke od njih su:  Pizza Hut, ChemDry, Ulla Popken, PS Power slimm, Tacos Dos, T College, Club Tan, TH10, i drugi. Prijave za ove događaje mogu se poslati na info@franadria.si ili udruga@fip.com.hr . Broj mjesta za oba događaja je ograničen.

Ali sva ova događanja tek su predigra za sve aktivnosti koje planira Zajednica za franšizno poslovanje pri HGK čija Plenarna sjednica će se održati 17.11.2015 u 11 sati u Komori Zagreb,  Draškovićeva 45. Zajednica planira veliki broj aktivnosti koje će pomoći našim poduzetnicima da iskoriste franšizno poslovanje za rast i internacionalizaciju svojeg poslovanja i koja će lobirati za razvoj ovog sektora koji u svim razvijenim zemljama europe generira stotine tisuća radnih mjesta i predstavlja sigurnije/održive poduzetničke pothvate. (PS/SM)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox