Želite raditi u gradskoj upravi? Bandić traži fotokopirača

Nedavni oglas u kojem zagrebačka gradska uprava, točnije Gradski ured za prostorno uređenje traži osobu za radno mjesto fotokopirača ovih je dana izazvao posebnu pozornost javnosti, ali i potrebu gradonačelnika Milana Bandića da objasni o čemu je zapravo riječ.

Iz njegova ureda naglašavaju da je zagrebačka uprava pod pritiskom recesije prionula na rezanje troškova – od smanjenja broja automobila za dvije trećine i troškova telefonije, tiska, reprezentacije pa do zabrane zapošljavanja koja brani svako novo zapošljavanje osim popunjavanja radnih mjesta službenika koji su otišli u mirovinu.

Ako se i pojavi kakva potreba za novim zapošljavanjem, riječ je o popuni zbog umirovljenja službenika i namještenika ili prestanka radnog odnosa po drugim osnovama, objašnjavaju iz gradske uprave. Ujedno upozoravaju da se ne radi o zapošljavanju kojim bi se povećao broj zaposlenih u tijelima gradske uprave, već o planiranju potreba zbog, primjerice, odlaska zaposlenika u mirovinu, prenosi poslovni.hr. (sh)

 

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox