Županija neće Kerumovu vilu i zemljište na Marjanu

Vijećnici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine odlučili su da neće iskoristiti pravo prvokupa i kupiti vilu Rosinu na Bačvicama koju prodaje splitski gradonačelnik Željko Kerum te zemljište na Marjanu gdje njegova partnerica Fani Horvat namjerava graditi restoran.

Pravo provokupa vile Rosine, koju je Kerum prodaje za 10 milijuna eura, prije dva tjedna nije iskoristio grad. Vila je pod zaštitom Ministarstva kulture, a po zakonu vlasnik je dužan takvu nekretninu najprije ponuditi gradu, a zatim županiji te Republici Hrvatskoj. Tek ako oni nisu zainteresirani, smije ju kupiti netko drugi. Pošto ni županija danas nije iskoristila pravo prvokupa, sljedeća je na redu država. Kako su ovih dana navodili neki mediji, nekretnina je opterećena hipotekom Zagrebačke banke od 6,9 milijuna eura s kamatama.

Odlukom većine vijećnika Županije se odrekla se i prava prvokupa zemljišta u Park-šumi Marjanu - Prve vode, gdje Fani Horvat namjerava graditi restoran. Prije glasovanja koalicija SDP-a i HSU-a napustila je sjednicu, a u njihovo ime za govornicu je izišao Veljan Radojković, potredsjednik Županijske skupštine, koji smatra da je tome trebalo raspravljati prije dva tjedna. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox