SANDRA MIHELČIĆ: U 2017. više poslovnog optimizma i konkretnog provođenja obećanih nam mjera gospodarskog rasta

Državu treba na neki način voditi poput tvrtke-troškove držati pod kontrolom i stalno ih revidirati, povećati proizvodnju i izvoz, naplaćivati poreze tj. stvarati prihode iz svih mogućih izvora, zapošljavati i dobro platiti najbolje, a ne najpodobnije menadžere na čela državnih tvrtki i institucija, stimulirati poduzetnike na otvaranje novih radnih mjesta i maksimalno im olakšati poslovanje, angažirati se na uspostavljanje kulture međusobnog plaćanja i poticati pokretanje novih tvrtki i obrta, dovoditi strane investitore da iskoriste potencijale naše zemlje kojih ima bezbroj. Uz novu, mladu i ambicioznu Vladu smatram da je to itekako moguće i imam velika očekivanja od obećanih nam reformi koje moraju dovesti do rasta gospodarstva i povećanja optimizma, ne samo kod poduzetnika već i kod građana. Očekujem obećani rast BDP-a od 3 posto te pad javnog duga uz otvaranja mnoštvo novih tvrtki. Kako to napraviti, vjerujem znaju oni koje su građani odabrali, a ako vidimo da rezultata nema, ponovno na izbore, Hrvatska više nema vremena za obećanja i čekanje. Tako se vodi tvrtka, na takav način treba se voditi i država-brzo i učinkovito, malo priče, puno rada!

Kao najveći problem hrvatskog gospodarstva i dalje vidim nezaposlenost i iseljavanje mladih u inozemstvo u potrazi za poslom, Hrvatska ima najvišu stopu nezaposlenosti 14  posto u odnosu na zemlje srednje i istočne Europe. To je gorući problem na kojem se po meni treba raditi prioritetno, mladima ponuditi da ostanu u Hrvatskoj i pokrenu vlastite tvrtke ili domaću proizvodnju, poticati ih na samozapošljavanje uz mnoštvo poreznih olakšica i poticaja, dati im na korištenje gradske prostore koji stoje prazni i sl.. Imamo bezbroj mladih, obrazovanih, talentiranih pojedinaca koje pod svaku cijenu treba zadržati i ponuditi im sve, da u konačnici svoj porez plaćaju u Hrvatskoj, jedino tako država može rasti.

Osvrnula bi se na udio žena u gospodarstvu i politici kojih je definitivno premalo, na prste dvije ruke mogu se nabrojati žene koje se nalaze na top menadžerskim pozicijama a u politici ih je još i manje. Mlada žena ne može se posvetiti karijeri jer se od nje očekuje da istovremeno odgaja dijete i brine se o obitelji. Ženu se često puta stavlja pred zid i ona mora odlučiti hoće li karijeru ili obitelj, dok se muškarca to nikad ne pita. Smatram kako bi uvođenje kvota bilo dobro rješenje i dobar poticaj za žene da se još više angažiraju u gospodarstvu i politici, uz dodatne mjere da im se maksimalno olakša briga oko djece i obitelji. Po meni dobro rješenje bilo bi da se ženama poduzetnicama/menadžericama  da prioritet kod upisa djece u vrtić, subvencionira trošak održavanja kućanstva i dadilja, fleksibilno radno vrijeme i sl. Prema istraživanju časopisa Poslovni savjetnik žene su za isto radno mjesto i do 26% slabije plaćene u odnosu na muškarce. Od nove Vlade, reformama, očekujem da se to znatno promijeni.

Obzirom da dolazim iz medijske branše, poduzetnica u medijima sam već gotovo 15 godina, očekujem i porast aktivnosti u medijskoj branši, konkretnije tiskanim medijima, veću i produktivniju suradnju između čitatelja, oglašivača i donositelja reformi. I u idućoj godini, medijska grupacija koju vodim pisat će afirmativno o gospodarstvu i poduzetništvu s ciljem poticanja na njega i otvaranje novih radnih mjesta, uz mnoštvo konferencija i događanja za poslovne ljude i udruge. Planiramo stabilno poslovanje bez većih turbulencija i rast poslovanja od barem tri posto koliko se predviđa i rast BDP-a. Planiramo i dalje poslovati korektno te podmirivati naše obveze na vrijeme jer vlastiti primjer kako se uspješno radi je najbolji primjer. (PS/SŠ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox