3. natječaj za privatizaciju Vjesnika (tiskare), novo sniženje od 13,1 mil. kn

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je natječaj za prodaju 62,15% dionica tvrtke Vjesnik d.d. (tiskara) po početnoj cijeni od 19,79 milijuna kuna.

To je treći natječaj za privatizaciju Vjesnika d.d. (riječ je o tiskari, a ne o dnevnom listu istog imena), a rok za predaju ponuda je dva mjeseca, do 24. ožujka ove godine do 14 sati. HFP prodaje 659.808 dionica ili 62,15% dionica Vjesnika d.d. iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Uvjeti: Zadržavanje broja radnika, prihvaćanje kolektivnog ugovora...

Po podacima iz natječaja, Vjesnik d.d. ima 399 zaposlenih, a ukupne su mu obveze krajem rujna prošle godine iznosile 103,6 milijuna kuna. Od potencijalnih se ponuđača uz ostalo traži zadržavanje osnovne djelatnosti (izdavačka i tiskarska djelatnosti) te zadržavanje sadašnjeg broja zaposlenih najmanje godinu dana kao i potpuno prihvaćanje obveza iz kolektivnog ugovora.

Ponuđači trebaju dostaviti i program ulaganja i poslovni plan za narednih pet godina, uključivo s investicijskim planom, te oslobađanje državnih jamstava na način da se izda zamjensko jamstvo za državna jamstva od strane vjerovnika.
Na prethodna dva natječaja za privatizaciju Vjesnika d.d. nije bilo ponuđača. U prvom krugu privatizacije, u kolovozu prošle godine, država je nešto više od 62% dionica Vjesnika d.d. prodavala po nominalnoj cijeni od 65,9 milijuna kuna, a u drugom krugu, početkom prosinca prošle godine, početna je cijena za taj većinski paket dionica bila 32,9 milijuna kuna.  (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox