Agrokor nema obvezu preuzimanja Belja!

Zagrebačka burza obustavila je trgovanje dionicama Belja do kraja današnjeg trgovinskog dana, temeljem odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) nakon što je ta agencija zaprimila presudu suda prema kojoj Agrokor nema obvezu preuzimanja Belja.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici, Upravno vijeće HANFA-e donijelo je rješenje o privremenoj obustavi trgovanja dionicama Belja, nakon što je Agencija zaprimila Presudu Visokog Upravnog suda Republike Hrvatske od 11. srpnja ove godine.

Tom presudom poništeno je rješenje HANFA-e od 6. listopada 2011., kojim je bilo utvrđeno da je još 12. rujna 2007. godine nastala obveza Agrokora za objavljivanje ponude za preuzimanje Belja.

Agrokor ima 5.579.663 dionica Belja, što čini 67,92 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke.

U HANFA-i procjenjuju da je donošenje te presude okolnost od interesa za ulagače, te da je potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicom Belja kako bi se osiguralo da investicijska javnost u primjerenom vremenskom roku bude obaviještena o toj presudi.

Trgovanje dionicama Belja na Zagrebačkoj burzi obustavljeno je u 12,30 sati i trajat će do kraja radnog dana - do 16,00 sati. Zadnja cijena te dionice prije obustave bila je 79,01 kunu, a njome je do tada ostvareno 196.000 kuna prometa. (Hina/jk)

 

 

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox