Agrokor ulaže u Adriaticu novih 25 milijuna kuna

Agrokor je, kao najveći pojedinačni dioničar turističke grupacije Adriatica.net, krajem siječnja u istu uložio 10 milijuna kuna. Kako neslužbeno saznaje Poslovni dnevnik, sprema se nova financijska injekcija od 25 milijuna kuna.

 

Poslovni je dnevnik iz Agrokora dobio tek šturu informaciju, odnosno potvrdu da su ''u intenzivnim razgovorima o dokapitalizaciji'', dok s druge strane iz Adriatica.neta nema informacija. Izvršni je direktor korporativnih komunikacija Adriatica.neta, Kristijan Gržetić, komentirao kako je već poznato da je Adriatica.net najavila drugi krug dokapitalizacije potreban za daljnju realizaciju projekata.

Tko će ući u drugi krug te iznose ulaganja nisu otkrili, ali su najavili da će javnost o istima biti pravodobno obaviještena. Isto se očekuje i kada je riječ o vlasničkom udjelu koji će imati Ivica Todorić za koji se špekulira da bi mogao porasti.

Agrokor – 20,27 % vlasništva
AWT – 16,9 %
Croatia osiguranje – 16,9 %
Slobodna Dalmacija – 16,9 %
HUP Zagreb – 10,13 %
Jolly – 8,45 %
Saponia – 8,45 %

Novcem od prvog kruga podmireni su dugovi dobavljačima i radnicima kojima su do tada kasnile plaće. Novac od drugog kruga potreban je za stvaranje nove vrijednosti te ulaganje u online poslovanje kao i razvoj turoperatorskih programa.

Ulaganjem u ovu grupaciju Todorić ima specifičan položaj u odnosu na dosadašnje ulagače, budući da dobiva mogućnost većeg širenja tržišnog udjela u hotelskom segmentu, zaključuje Poslovni dnevnik. (SJ)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 3.5.2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox