Amerikanci Vukovaru poklonili most od pola milijuna dolara

Kao izraz zahvalnosti Hrvatskoj za savezništvo u sklopu NATO-a Amerikanci će u Vukovaru izgraditi most vrijedan pola milijuna dolara, piše hrt.hr

Američka vojska gradit će pješački most preko rijeke Vuke u Vukovaru kojim će se povezati gradske četvrti Olajnica i Sajmište, najavio je u Vukovaru veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj James B. Foley nakon sastanka s vukovarskim gradonačelnikom Željko Sabom.

Cijeli projekt trebao bi koštati 525.000 dolara i financirat će ga Zapovjedništvo američkih snaga u Europi preko Ureda za obrambenu suradnju američkoga veleposlanstva u Zagrebu, rekao je veleposlanik Foley i dodao da je američka vojska u slične projekte u Hrvatskoj dosad uložila oko šest milijuna američkih dolara. Foley je naglasio da je gradnja mosta izraz zahvalnosti Sjedinjenih Država za savezništvo s Hrvatskom u sklopu NATO-a te američki doprinos poslijeratnoj obnovi Vukovara.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je američkomu veleposlaniku na dosadašnjoj pomoći Sjedinjenih Država obnovi Vukovara te je spomenuo ulaganje u obnovu vukovarskoga Đačkog doma.(HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox