Banke klijentima odobravaju kredite koje nikada nisu tražili

Banke posežu za svim raspoloživim sredstvima kako bi „prodale“ kredite, stoji u priopćenju Udruge Franak u koju se, kako javljaju, svakodnevno javljaju klijenti iznenađeni bankaskim uslugama.

Riječ je o kreditima bez prethodno zaprimljenih zahtjeva klijenata kojih nema u ponudi na bankarskim službenim web stranicama. Na kućne adrese klijentima dolaze pismeno odobreni krediti sa animirajućim porukama ''POŽURITE!'' ili sa rečenicama kao što su „…čeka Vas već odobreni gotovinski kredit, samo trebate doći u poslovnicu“. Na upite iznenađenih klijenata službenici banke odgovaraju da ih "crne liste" i HROK ne zanimaju, i da su krediti već odobreni. Treba samo doći sa osobnom iskaznicom u poslovnicu  i novac  je za 24 sata na računu.

Bankarska razglednica

Na kućnu adresu jedne klijentice, članice Udruge Franak, stigla je obavijest u obliku „razglednice“  u kojoj je, kreditno prezadužena, klijentica obaviještena da joj je odobren kredit koji uopće nije niti tražila.

Pitam se kako je to moguće. Kako je moguće da mi se ovako prezaduženoj nudi još jedno zaduženje i gdje je kraj bankarskim težnjama za stjecanje profita, kaže klijentica banke koja joj je ponudila ovakav kredit. Kad sam dizala stambeni kredit nisam bila kreditno sposobna za kredit u eurima jer mi je anuitet prelazio 1/3 primanja a sad kad mi anuiteti prelaze mjesečni prihod nudi mi se bez mog zahtjeva odobren kredit u iznosu preko 10.000 eura, bez jamaca, polica, hipoteke.

U Udruzi Franak se pitaju koliko se ovakvi postupci banaka više uopće razlikuju od oglasa koji se nalaze na uličnim stupovima ili letaka ispod brisača na automobilima? (PS/JH)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox