Barclays zatvara 100 podružnica u Španjolskoj

Britanska banka Barclays zatvorit će više od 100 poslovnica u Španjolskoj, odnosno gotovo četvrtinu njihova ukupnog broja, i otpustiti 700 zaposlenika, izvijestio je list Expansion.

 

Izvršni direktor Barclaysa Bob Diamond ocijenio je gubitke u Španjolskoj neprihvatljivima i planira preusmjeriti težište poslovanja u toj zemlji na imućnije klijente, prenio je financijski dnevnik. Barcles nije želio komentirati tu vijest.

Britanska je banka otvorila prvu poslovnicu u Španjolskoj 1974. U međuvremenu postala je najveća inozemna banka u Španjolskoj s više od 590 podružnica i 920 tisuća klijenata. Prošlog mjeseca Barcleys je najavio da će ukinuti sve dijelove poslovanja koji ne ostvaruju primjerenu zaradu.

Španjolska je njezino ključno inozemno tržište, ali je Diamond upozorio da "nema svetih krava" nakon prošlogodišnjih loših rezultata u poslovanju s građanima i tvrtkama.

Tako je zapadnoeuropski ogranak za poslovanje s građanima prošle godine zabilježio gubitak od 139 milijuna funti, u odnosu na 280 milijuna funti dobiti u 20009. Barclays Corporate također je bilježio velike gubitke u Španjolskoj, gdje su nenaplativi zajmovi tvrtkama više nego utrostručeni, na 898 milijuna funti, zbog gutibaka u građevinskom i sektoru nekretnina. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox