Dobit Microsofta nadmašila sva očekivanja

Tehnološka korporacija Microsoft premašila je svojom tromjesečnom dobiti od 5,11 milijardi dolara procjene Wall Streeta, ponajviše zahvaljujući snažnom rastu prihoda.

Microsoft je izvijestio da mu je dobit u njegovom trećem fiskalnom tromjesečju dosegnula 5,11 milijardi dolara ili 60 centi po dionici, u usporedbi s 5,23 milijardi dolara ili 61 cent po dionici u istom razdoblju. Dobit je bila iznad procjena analitičara, koji su u prosjeku očekivali 57 centi po dionici.

Prihodi od prodaje te softverske kompanije porasli su šest posto, na 17,41 milijardu dolara, potaknuti snažnom potražnjom za njezinim programima za servere i Office aplikacijama. Analitičari su očekivali prihode u visini 17,18 milijardi dolara.

Prodaja osobnih računala na svjetskoj razini porasla je u prvom ovogodišnjem tromeječju za 1,9 posto, prema istraživanju kompanije Gartner. Upravo to pomoglo je Microsoftu, koji opskrbljuje operativnim sustavom 90 posto osobnih računala u svijetu, u ostvarivanju 4-postotnog rasta prodaje glavnog proizvoda - operativnog sustava Windows. (Hina/jh)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox