Dobit Slobodne Dalmacije 33,4 milijuna kuna

Slobodna Dalmacija je, prema podacima iz financijskog izvještaja objavljenog na Zagrebačkoj burzi, prošlu godinu završila s neto dobiti od 33,4 milijuna kuna.


Prethodnu, 2009. godinu, "Slobodna" je poslovala s gubitkom od 12,9 milijuna kuna. Poslovanje je 2010. godine obilježio nastavak nepovoljnih tržišnih uvjeta i pad kupovne moći potrošača, a kriza je uzrokovala daljnji pad prodaje tiskanih medija i smanjenje proračuna za oglašavanje, posebno kod velikih potrošača, kaže se u izvještaju.

Ukupni prihod Slobodne Dalmacije u 2010. godini iznosio je 230,3 milijuna kuna i bio je veći za dva posto u odnosu na prethodnu godinu. Pritom su prihodi od prodaje smanjeni za 23 posto, na 166,4 milijuna kuna.

Uprava Slobodne Dalmacije u objašnjenjima napominje kako je u prošloj godini ostvareno 57,4 milijuna kuna prihoda od prodaje udjela u SD Trgovina. Ukupni rashodi u prošloj su godini smanjeni za 17,4 posto, na 196,9 milijuna kuna.

U izvještaju se ističe da Uprava društva namjerava tijekom prve polovice 2011. godine pregovarati s potencijalnim partnerima o zajedničkom ulaganju u djelatnost novinske proizvodnje te provesti postupak izdvajanja tog segmenta iz poslovanja društva u drugo društvo, s namjerom da se 75 posto udjela u takvom društvu proda strateškom partneru. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox