Dok Magma propada, Todorić osvaja tržište igračaka

Problemi Magme i Turbo Limača kao njenog najvrjednijeg brenda promijenili su tržište igračaka u Hrvatskoj, a priliku za posao u novom segmentu prvi je prepoznao Konzum, piše Večernji list.

Prošle je godine hrvatsko tržište igračaka vrijedno 400 milijuna kuna palo više od 20 posto, no Konzum je zabilježio porast prodaje igračaka za 5 posto, a prodaja mu i dalje raste. Konzum je ove godine u svojim najvećim trgovinama osigurao dodatne police, prostor za igračke, ali i specijalizirane odjele s igračkama. Previđa se da će u ovoj godini Konzum uzeti 30 posto tržišta igračkama.

Najpopularniji brendovi

U Konzumovom asortimanu nalaze se neki od najpopularnijih brandova kao što su Disney, Hello Kityy, Ben 10, Štrumfovi, Dragon Ballz, Gormiti… Osim toga Konzum uvozi igračke za koje je procijenjeno da su atraktivne za naše tržište.

Tisak je u 2010. godini započeo s distribucijom licencnih igračaka, a otkupio je i prava za prikazivanje crtanih serija Pop Pixie i Dragon Ball Z koji se prikazuju na jednoj komercijalnoj televiziji.

I dok se Goranko Fižulić nateže sa srbijanskim partnerom i čelnikom NCA Investment grupe Slobodanom Vučićevićem o pravu na korištenje žiga Turbo limača te dugovanjima, prilično je jasno tko će biti pobjednik u cijeloj priči. (jk)

 

 

 

Izvor: Večernji list, 7. studenoga 2011.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox