Grupa AD Plastik s dobiti od 38,1 milijuna kuna

Grupa AD Plastik ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine konsolidiranu neto dobit od 38,1 milijun kuna, što je povećanje za 67,2 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća AD Plastika objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

 

Ukupni prihodi grupe u prvih šest mjeseci smanjeni su na godišnjoj razini za 20 posto, na 390,6 milijuna kuna, a za nešto više, za 25 posto, pali su ukupni rashodi i iznosili su 348,4 milijuna kuna. Tvrtke konsolidacije uz AD Plastik su ZAO PHR i ZAO ADP iz Rusije te AD Plastik d.o.o. iz Slovenije.

Po podacima samo za matično društvo, AD Plastik d.d. je poslovao u prvih šest mjeseci s neto dobiti od 47,8 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani dobit iznosila 15,3 milijuna kuna.

U obrazloženju izvješća se taj porast dobiti za 32,5 milijuna kuna obrazlaže realizacijom dividendi od ZAO PHR-a Rusija u iznosu 10,8 milijuna kuna i od EURO APS-a Rumunjska u iznosu od 15,9 milijuna kuna te povećanjem profitabilnosti, što je donijelo 5,8 milijuna kuna. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox