HFP raspisao natječaje ua Uljanik Tesu i Slogu IMK

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javne pozive za prodaju 100-postotnog udjela u pulskoj tvrtki Uljanik Tesu po početnoj cijeni od 9,18 milijuna kuna, te za 52,85 posto dionica požeške tvrtke Sloga IMK za 2,98 milijuna kuna.

Natječaji za obje te tvrtke objavljuju se po drugi put u zadnjih pola godine, budući da na prvim natječajima nije bilo zainteresiranih kupaca.

Početna cijena za Uljanik Tesu od 9,18 milijuna znatno je manja nego se tražilo u prvom natječaju početkom prosinca prošle godine (36,7 milijuna kuna, što je bila i nominalna vrijednost). Prije objave tog natječaja u HFP-u su kazali da su obveze te tvrtke krajem lipnja prošle godine iznosile 47,4 milijuna kuna, dok se u novom natječaju ne navodi ništa oko tih obveza.

Od ponuditelja se traži zadržavanje osnovne djelatnosti, svih 130 zaposlenih te program ulaganja i poslovni plan za idućih pet godina, kao i podmirenje duga prema HFP-u.

Slično se uvjeti traže i od ponuditelja za 52,85 dionica tekstilne tvrtke Sloga IMK, za što je početna cijena od 2,98 milijuna kuna također znatno niža od tražene na prvom natječaju početkom kolovoza prošle godine kada je bila nominala ili 5,96 milijuna kuna. Ukupne obveze te tekstilne tvrtke po podacima s kraja 2009. bile 14,5 milijuna kuna, a krajem rujna prošle godine bilo je 298 zaposlenih. (Hina/jk)

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox