Hrvatska i Izraelska pošta potpisale Sporazum o tehničkoj suradnji

Hrvatska i Izraelska pošta potpisale su danas u Tel Avivu Sporazum o tehničkoj suradnji, kojim je Hrvatska pošta dobila kvalitetnog partnera koji će joj svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći u realizaciji druge faze procesa restrukturiranja koja se prvenstveno odnosi na modernizaciju poslovnih procesa.

Sporazum su potpisali predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave Izraelske pošte Avi Hochman, priopćeno je iz Hrvatske pošte.

Pred Hrvatskom poštom nalazi se iznimno važan korak modernizacije bez kojeg nećemo moći završiti započete procese. Samo modernizacijom poslovanja, a samim time i uvođenjem novih usluga Hrvatska pošta će 2013. godinu i potpunu liberalizaciju tržišta dočekati spremna na način da neće biti upitna niti njena budućnost niti njena tržišna pozicija - rekao je Robert Jukić napominjući kako od Izraelske pošte mogu puno toga naučiti.

Hrvatska pošta je krajem 2008. godine donijela strategiju svoga razvoja kojom je započet proces restrukturiranja, s ciljem da se hrvatski nacionalni poštanski operator pripremi za potpunu liberalizaciju tržišta poštanskih usluga u RH koje nastupa 1. siječnja 2013.

U prvoj fazi procesa restrukturiranja naglasak se prvenstveno stavio na optimizaciju broja djelatnika te preustroj sustava koji se zasnivao na zastarjeloj županijskoj podjeli. Tijekom 2009. i 2010. Hrvatska pošta je smanjila broj djelatnika za gotovo 1800. Uvela je modernu divizijsku organizaciju. Ukinuto je 20 županijskih središta pošta, a 1710 zaposlenika je iz administracije prebačeno u operativni dio poslovanja.

Potpisivanje sporazuma o tehničkoj suradnji s Izraelskom poštom Hrvatskoj pošti će osigurati iskustvenu pomoć upravo u sljedećoj fazi restrukturiranja koja se prvenstveno odnosi na modernizaciju poslovnih procesa.

Izgradnjom središnjeg logističkog centra, kojim će se procesi sortiranja pismovnih pošiljki modernizirati, ostvarit će se preduvjeti za razvoj novih usluga na hrvatskom tržištu, navode iz Hrvatske pošte. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox