Hypo-Leasing blokirao sve račune Rubelj Grilla

Foto: Ilustracija

Hypo-Leasing Kroatien blokirao je sve račune Rubelj grilla, u vlasništvu Anke Rubelj, udovice kralja ćevapa Ante Rubelja.

U Rubelj grillu koji trenutno ima 17 pečenjarnica ne žele širiti paniku među zaposlenicima i dobavljačima, ali priznaju da su u nezavidnoj situaciji. Za sve optužuju Hypo-Leasing koji im je prije dva tjedna, kako kažu, nezakonito aktivirao zadužnice u iznosu od 20 milijuna kuna i blokirao račune.

Naime, pokojni kralj ćevapa Ante Rubelj 2007. godine sklopio je poslovni sporazum s Hypo-Leasingom prema kojem je Hypo trebao kupiti zemljište u Sesvetama i na njemu sagraditi hotel, a taj bi hotel Rubelj uzeo u najam. Tada je Rubelj kao jamstvo dao zadužnice u iznosu od 20 milijuna. Međutim, Hypo je, kako tvrde u Rubelj grillu, kupio zemljište i upisao se kao vlasnik, ali nikada nije sagradio hotel. Sada pak Hypo-Leasing aktivira zadužnice i Rubelj grillu, kako tvrde u lancu tih ćevabdžinica, želi naplatiti nepostojeći, fantomski hotel, piše vecernji.hr

Hotel nisu sagradili, sporazum nije realiziran, ali su aktivirali zadužnice. Sve protuzakonito, kažu u Rubelj grillu za Večernji list. Zbog toga protiv Hypo-Leasinga pripremaju tužbu. Zasad su u akciju protiv banke krenuli privremenom mjerom zabrane postupanja po zadužnicima. U Rubelj grillu uvjeravaju da će učiniti sve kako bi zadržali svoje zaposlenike i nastavili raditi, ali ne mogu se načuditi ponašanju Hypo-Leasinga. Što je zapravo istina i hoće li Hypo-Leasing zaista naplatiti fantomski hotel, zasad će ostati nepoznanica jer banka ne želi komentirati svoj poslovni odnos s vlasnicima Rubelj Grilla.

Iz Rubelja su krizu osjetili već sredinom prošle godine kada su svoju pečenjarnicu u središtu Zagreba, na križanju Frankopanske i Ilice, dali u podnajam. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox