Ima se, može se...2011. kreće gradnja kongresnog centra iza Westina

Grad Zagreb iduće godine konačno počinje s dva projekata važna za razvoj turizma, projektom kongresnog centra iza Hotela Westin, koji bi se potom počeo graditi 2012., a partnerski će s državom, Zračnom lukom Zagreb te ministarstvima turizma i prometa sudjelovati u rekonstrukciji i proširenju putničkog terminala te luke, najavio je zagrebački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Naglasivši da bez ta dva projekta nema Zagreba kao europske metropole i turističke destinacije, Bandić je najavio da će Grad iduće godine nastojati više izići u susret i hotelskim kućama te da će općenito u turizmu Zagreb biti još jači nego ove godine.

 

Porast noćenja


Bez obzira na krizno vrijeme Zagreb je u jedanaest mjeseci ove godine zabilježio povećanje turističkih dolazaka i noćenja od 4 i 2 posto u odnosu na prošlu godinu, što ulijeva optimizam, ali to znači i još više marketinga, još više osmišljene strategije turizma grada i kvalitetnih ljudi koji će se time znati nositi, istaknuo je Bandić. (Hina)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox