Intel ostvario rekordnu dobit

Tvrtka Intel Corporation objavila je rezultate za treće tromjesečje, kojima je postavljen novi rekord u broju isporučenih mikroprocesora, dobiti po dionici, dobiti i prihodima, koji su bili 28 posto veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Intel je u trećem tromjesečju ponovno ostvario rekordne rezultate te je prvi put premašio četrnaest milijardi USD dobiti, uglavnom na krilima dvoznamenkastog rasta u odjelu prijenosnih računala, izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor

Po nestandardnom je knjiženju prihod iznosio 14,3 milijarde USD, dobit prije oporezivanja 5,1 milijardu USD, neto dobit 3,7 milijardi USD, a dobit po dionici 69 centi.

Tvrtka je generirala otprilike 6,3 milijarde USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi u gotovini te upotrijebila četiri milijarde USD za otkup 186 milijuna redovnih dionica. Intelova je uprava glasovanjem odlučila povećati ovlaštenje za otkup za deset milijardi USD, čime je ukupan neiskorišteni saldo na kraju trećeg tromjesečja povećan na 14,2 milijarde USD. Intel je ujedno dovršio ponudu za pet milijardi USD seniorskih obveznica, prvenstveno za potrebe za otkupa dionica. (PS/JH)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox